Denemarken

Denemarken oproep van Marja Bos Hansen (Denemarken)

Een vraagje, ik ben geboren aan de "oude" Schutstraat, in 1955, daar was destijds een boerderij waar ook een proeftuin bij was, achter waar nu de Praxis is, er waren aan het wegje naast de slachterij aan het Griendtsveen twee boerderijen, die waar ik geboren ben helemaal achteruit, en die van een andere familie tamelijk aan het begin van het wegje, zo,n vijftig meter van de ingang van het wegje ongeveer, daar kochten we altijd eieren toen we in de Jan Steenstraat woonden(flat).

Heb er best veel verdriet om gehad dat alle schoonheid en schitterende natuur langzamerhand helemaal uit Hoogeveen verdwenen is voor winkels en bedrijven. Men doet er in principe een stad geen plezier mee omdat er voor de jeugd, trouwens voor iedereen, ook groen en natuur moet zijn.

Misschien klinkt mijn mail tamelijk klagend, dat helpt niks, weet ik wel, het is de frustratie elke keer wanneer ik eindelijk weer in Nederland ben en mijn Hoogeveen kan bezoeken, omdat het steeds onherkenbaarder wordt, vanwege de helaas ontembare modernisering.

Ik zie er naar uit om te horen of er foto,s zijn van de oude Schutstraat en eventueel van de boerderij die toen aan dat weggetje stond, oh ja die eerste boerderij waar we eieren kochten was van de familie Mol, en die waar ik geboren ben was van de familie van der Belt.

Met vriendelijke groet

Marja Bos Hansen (Denemarken)

Wanneer er mensen zijn die mogelijk een foto hebben van de hierboven beschreven boerderijen, zouden zij dit aan de webmaster willen laten weten. 

Vervolgens stuur ik de foto's door naar Marja Bos-Hansen.

Artikelen bekeken hits
1926498
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.