Het Haagje

Foto van Het Haagje met zicht op Het Kruis, deze foto is gemaakt aan het eind van de zestiger jaren. (Met dank aan Aaldert Streutker)

Op de huidige plaats staat nu een appartementencomplex, schuin tegenover het kantoor van de SNSbank. Deze foto is gemaakt kort voor de sloop van de panden.

Bouw van het nieuwe appartementencomplex en de reconstructie van de Hoofdstraat/Het Kruis,vermoedelijk 1978/1979. (met dank aan Geke Zwartscholten)

Slijterij Fieten aan het Haagje

Slijterij Fieten aan Het Haagje (Oktober 1974, vlak voor de afbraak)

Het Haagje, foto genomen vanaf het Kruis/Hoofdstraat in 1964. (met dank aan dhr. Sam Francke)

 

Het Haagje 67 met de levensmiddelenzaak van Hartgers. Tevens het voormalige brugje naar de Notaris Mulderstraat. (Foto eind vijftiger jaren) Foto ingezonden door Willem Takens

Het Haagje in 1959 gezien vanaf de oude eiermarkt.

Haagje huisnummer 168: foto uit 1959. Vege-winkel. Van rechts naar links woonden hier zo rond WO II: Sieders, Jan Lichtendonk (Vege winkel), Bennink en Struik. Struik kwam om bij Stalingrad in WO II. (Foto I. Tigelaar)

Het Haagje, de baggerschuit ligt voor de huidige Karel de Raadstraat en is de Albert Rozemastraat reeds voorbij gevaren. Er waren vroeger heel veel wieken (of wijken vaak zijtaken van een kanaal) die o.a. werden gebruikt voor de afvoer van turf. De Karel de Raadstraat was vroeger een sloot (wieke) en die mondde uiteindelijk uit in de verlengde Hoogeveenschevaart in de buurt van het Noord.

Het Haagje 51. (Foto gemaakt in 1965 en ingezonden door H. Boer)

Deze foto is zo goed als zeker genomen in de zomer van 1966. In die jaren woonden wij aan het Haagje 133. Wij herkennen ons op deze foto met onze oudste zoon die geboren is in 1965 en zit in de wandelwagen. Met dank aan Jan Mol

Links op de foto Bakkerij De Vries, rechts het witte gebouw was de kerkzaal van Baptistengemeente in het begin van de zeventiger jaren.

Bovenstaande 25 foto's werden ingezonden door dhr. H. Boer. De meeste foto's laten de demping van het Haagje zien, aan het eind van de zestiger en begin zeventiger jaren van de vorige eeuw.

Het Haagje in 1900

Zoals aan de tramrail is te zien reed hier de tram indertijd ook langs,het Haagje in de dertiger jaren.

Het Haagje begin vorige eeuw. (met dank aan Ria Kooiman)

Artikelen bekeken hits
1991076
Facebook Image

Copyright © 2022 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.