Melkfabriek


Bovenstaande foto ontvangen van Fedde van Dam. De grootvader van Fedde was in het verleden directeur van de Zuivelfabriek. (Het is onduidelijk wanneer de foto precies is genomen, wellicht eind jaren veertig, begin jaren vijftig?)

 

De zuivelfabriek ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw. De melkfabriek is opgericht in 1895. (met dank aan Dennis Lunenborg)


Van Henk Udding ontving ik de volgende namen, mocht u aanvullingen hebben dan hoor ik het graag.


Met dank aan Bram v.d. Lijn  en vele anderen voor enkele aanvullingen bij bovenstaande namenlijst.


Het lossen van de vrachtauto's bij de melkfabriek


De melkrijders Eppe Kelly(overleden 2014) en Reint Bruins (overleden 1966) Bovenstaande 2 foto's ontvangen van Bram van der Lijn

 

 Melkfabriek cq boterfabriek 1921

Een originele foto van de fabriek uit 1949

Bovenstaande foto uit 1949 is bewerkt en hangt binnen het bedrijf!

Een foto uit 1928, deze is gemaakt tijdens een rondleiding op deze foto staat directeur Bouwsema (De drie bovenstaande foto's werden ingezonden door dhr. Henk Udding)

 

Dezelfde melkfabriek maar nu in 1928. Beide foto's werden ingezonden door Willen Takens.

 

 Deze foto werd ook in de 20 jaren van de vorige eeuw genomen.

 

De coöperatieve zuivelfabriek na de oorlog, van 1945.  Laatste 2 foto's ingezonden door N. Stoffers


Tot slot nog een wat bijzonder verhaal: Het graf van Warner de Jonge, eveneens stichter van de begraafplaats van 1829, is niet meer herkenbaar aanwezig.Het bevindt zich buiten deze begraafplaats op particulier terrein, onder een weg op het terrein van de DOC aan de Alteveerstraat. (met dank aan Henk Udding)

Een artikel uit het Nieuwsblad van het Noorden uit september 1994 over het mogelijk verloren gaan van de fabriekspijp. Gelukkig kunnen we nu ruim 25 jaar later (oktober 2019) zeggen dat de pijp behouden is gebleven. Wanneer je op bovenstaande foto klikt krijg je een bestand (foto) te zien van het complete verhaal, wanneer je dan inzoomt is het ook nog te lezen. De actie tot behoud van de pijp heeft dus succes gehad weten we nu. (Met dank aan mevr. Grit voor het aanreiken van het artikel).

 

Artikelen bekeken hits
1926522
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.