Skip to main content

Elim

Unieke beelden van het dorpsleven in Elim in de 50- en 60-er jaren van de vorige eeuw.
De video is geremasterd door Peter Aalders. Het videomateriaal is verkregen via Hendrik Zomer.
Met dank aan Henk Boer.

De Jan Slotswijk in de vijftiger jaren

Gezicht op 2 boerderijtjes aan de Jan Slotswijk te Elim. Ze stonden in het gedeelte van deze wijk, dat nu ligt tussen de Compagnieweg en de Warmondsweg. De foto is genomen vanaf de Elimzijde. In het linker boerderijtje woonden Jannes Booij en Arendina Kikkert. In het rechter boerderijtje woonden Daniël Doldersum en Geertje Wachtmeester.

Foto ingezonden door Gerard Booij

De Hervormde Vrouwenvereniging van Elim. Deze foto is vermoedelijk genomen in de dertiger of veertiger jaren van de vorige eeuw. Voorzover bekend is de 3de persoon van rechts op de middelste rij, Jantje Booij-Doldersum. Op de bovenste rij, derde van rechts, staat mevrouw Hennie Fieten-Benjamins.

Foto ingezonden door Gerard Booij


Gereformeerde mannenvereniging Elim. Deze foto genomen is genomen rond de jaren 40 van de vorige eeuw.

Ik zie enkele bekende gezichten. Of de volgende namen allemaal kloppen weet ik niet zeker, maar wel van een paar. Ik noem ze van bovenaf en van links naar rechts.

  1. 1. Mol 2. Albert Schonewille 3. Jannes Booij 4. ?? Jacob Thalen 6. Albert Schonewille 7. Van Leeuwen 8. ?? 9. ?? 10. H Vos 11. ?? 12. J Benjamins {vet} 13. A Kleiman (klompenmaker in mijn jeugd) 14. H Olde 15. ?? 16. Hendrik Santing 17. ?? 18. ?? 19 K. Thalen 20. ?? 21. F v.d. Weide 22. Klaas Gruppen 23. ?? 24. ??.

Of dit echt de Gereformeerde mannenvereniging was, weet ik niet zeker.

Ik hoop dat U hier wat mee kunt. Ik probeer nog meer namen te vinden.

Met vriendelijke groet van Henk Wemmenhove, Elim 

Aanvulling van de namen:

Van links naar rechts bovenste rij: 3e persoon is dhr. Jannes Booij. De 1e persoon links van de bovenste rij is vermoedelijk de predikant. De 2e persoon van links, op de 2e rij van onderen is Jan Booij.

Foto ingezonden door Gerard Booij

 Klik en scrol op onderstaand fotoalbum