Skip to main content

Denemarken

Denemarken oproep van Marja Bos Hansen (Denemarken)

Een vraagje: ik ben geboren in 1955 aan de "oude" Schutstraat. Daar stond destijds een boerderij, waar ook een proeftuin bij was. Dat was achter de tegenwoordige Praxis. Aan het weggetje naast de slachterij stonden aan het Griendtsveen twee boerderijen. De boerderij waar ik geboren ben stond helemaal achteruit en die van een andere familie stond meer aan het begin van het weggetje, ongeveer zo’n vijftig meter van de ingang. Daar kochten we altijd eieren toen we in de flat aan de Jan Steenstraat woonden.

Ik heb er best veel verdriet om gehad dat alle schoonheid en schitterende natuur langzamerhand helemaal uit Hoogeveen verdwenen is voor winkels en bedrijven. Men doet er een stad in principe geen plezier mee, want er moet voor de jeugd, trouwens voor iedereen, ook groen en natuur zijn.

Misschien klinkt mijn mail tamelijk klagend. Ik weet wel, dat dit niets helpt. Maar het is elke keer weer frustratie als ik eindelijk weer in Nederland ben en mijn Hoogeveen kan bezoeken. Het wordt steeds onherkenbaarder vanwege de helaas ontembare modernisering.

Ik zie er naar uit om te horen of er foto’s zijn van de oude Schutstraat en eventueel van de boerderij, die toen aan dat weggetje stond. O ja, die eerste boerderij  - waar we eieren kochten - was van de familie Mol en die waar ik geboren ben was van de familie van der Belt.

Met vriendelijke groet

Marja Bos Hansen (Denemarken)

Als er mensen zijn die mogelijk een foto hebben van de hierboven beschreven boerderijen, dan zou het mooi zijn als ze dit aan de webmaster laten weten. Dan stuur ik de foto's door naar Marja Bos-Hansen.