Brinkstraat

De bovenste foto (omstreeks 1900?) trof ik aan bij mijn moeder. Het stelt voor het huis in Hoogeveen waar haar grootouders Dirk Keuchenius en Jantje Jonker woonden aan het eind van de 19e eeuw.Op de achterkant staat een rond stempel met de tekst J. Amerika photograaf Hoogeveen. U doet mij een groot plezier als u wilt laten weten of het huis nog bestaat, zo ja, wat is het huidige adres? 

 Met vriendelijke groet, Willem Poerink

Op de vraag over  bovenstaande prachtige oude foto van Willen Poerink heeft Izaak Tigelaar een antwoord. Bijgaand een (2e) foto die gemaakt is rond 1950 van de dezelfde plek (zie de zwarte pijl voor de bedoelde woning).

Dit huis is Brinkstraat 30 (zie zwarte pijl) en het bestaat nog. Het is de eerste opdracht van gemeente architect Jan Carmiggelt in Hoogeveen in 1890. Hij bouwde dit woonhuis met boerderij voor de heer K. Winkel. De Brinkstraat heette toen Stationsstraat. Jan Carmiggelt was architect in Hoogeveen van 1890 tot 1925. 

Het huis met de rode pijl (op de tweede foto) staat er niet meer, dit huis met daarop het bord met een verwijzing naar het zwembad is afgebroken om een brede doorgang te kunnen maken naar de Blankenslaan. Roel Meinen heeft op de hoek van de Brinkstraat - Blankenslaan gewoond en was er bij dat het afgebroken is voor een bredere straat.Het laatst heeft hier de Fam. Wolting gewoond.

Met dank aan dhr. Izaäk Tigelaar en latere bijdrage van Roel Meinen

Brinkstraat 27, gemaakt door fotograaf Bollegraaf uit Winschoten. (Foto ingezonden door dhr. Herjan Scheper) Wanneer iemand nog een foto heeft van bovenstaand pand, laat het ons a.u.b. even weten.

Busstation EDS aan de Brinkstraat aan het eind van de zestiger jaren van de vorige eeuw heeft een deel van het pand dienst gedaan als kantoor en magazijnruimte van de firma Regalo (een centraal verwarmingsbedrijf).

De Stationstraat nu Brinkstraat, op de voorgrond is nog net een deel van de Groen pomp te zien en een werkman is bezig een kruiwagen met melkbussen te vervoeren naar de boerderij. De man in de schuit is bezig "van wal te steken". U ziet nog net de hoek van kanaal (toen streek de Huizen-Noordse Opgaande ) waar nu de Willemskade begint.

 

Begin van de huidige Brinkstraat met nog duidelijk zichtbaar de tramrails.

De Hoogeveense Kei heeft op verschillende plaatsen gelegen, ook op de hoek Brinkstraat/Willemskade.

Bovenstaande foto is gemaakt aan de noordkant van de Hoofdstraat met het zicht op de Brinkstraat.

Laatste 4 foto's ingezonden door N. Stoffers

Artikelen bekeken hits
1991011
Facebook Image

Copyright © 2022 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.