Skip to main content

Diverse video's uit Hoogeveen 

De verzetsbuurt in Hoogeveen

De ontwikkeling van de Verzetsbuurt in Hoogeveen in het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ook zijn de ontstaansgeschiedenis en de uiteindelijke bouw van een eigen wijkcentrum 'Het Knooppunt' te zien. Tenslotte  worden de naamgevers van de diverse straten in deze buurt getoond.

Met dank aan Gerard Booij

Spirit in the sky

Met foto's van de Hervormde en Gereformeerde kerken in Hoogeveen.

Trufgraven

Turfgraven in Hoogeveen en omstreken, onze voorvaderen hebben heel hard moeten werken om al het veen te ontginnen.

Ingekleurde beelden over Hoogeveen in de twintiger jaren van de vorige eeuw.

RTV-Drenthe heeft er op 30 december 2020 aandacht aan besteed. De beelden zijn onderdeel van drie filmpjes die op YouTube te zien zijn. Door hier te klikken, kun je een uitvoerig verslag lezen van een gesprek met de maker van de ingekleurde beelden.

Demping kanalen centrum Hoogeveen

In 1971 werden er voorbereidingen getroffen om deze kanalen aan de Schutstraat, Het Haagje en de Alteveerstraat te dempen. In deze fotovideo zien we unieke foto's van deze voorbereidingen. Je ziet hier, dat men het water uit de Schutstraat en de Alteveerstraat onttrok. Alle foto's werden door fotograaf Anno Bakker gemaakt in september 1971

 

In de onderstaande video zien we foto's uit het eind van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Ze werden vooral in het centrum gemaakt

 

Onderstaande video bestaat uit een verzameling foto's, die gemaakt zijn door fotograaf Anno Bakker, op 10 februari 1965 tijdens het spel 'Éen tegen allen' dat gespeeld. werd in Hoogeveen werd in Hoogeveen.

 

De Expansie in Hoogeveen. Foto's gemaakt in de zestiger jaren van de vorige eeuw.

 

 

De generaal Crerar wandeltocht in 1962

 

De laatste tram in Hoogeveen

 

Diaserie van Hoogeveen in de periode 1986 - 1993
gemaakt door Lambertus Hilbrink

Korte video gemaakt door en op verzoek van Pet Projectinrichters
waarin ik iets vertel over de jaren dat ik ben opgegroeid in het pand Hoofdstraat 9

Scheepvaart in Hoogeveen

Mooi tijdbeeld van Hoogeveen, met o.a. de veemarkt, de Tamboer en het dempen van kanalen. Super8 filmpjes, gedigitaliseerd, met eigen beelden. Daarnaast de volgende (video)bronnen gebruikt: Drents archief en Bertus ten Caat.