Politiebureau

Van 1940 tot 1955 was in onderstaand pand aan de Grote Kerkstraat 43 (tussen de Ambachtsschool en de Openbare Lagere School) de politie gehuisvest (bron: boek De Zaak Tjalma) .  Hiervoor was de politie gehuisvest in het voormalige gemeentehuis aan de Hoofdstraat. (Waar later zaadhandel v.d. Wal een winkel heeft gehad). We zien hier een foto van het betreffende pand aan de Grote Kerkstraat welke in februari 1956 werd afgebroken. Het pand heeft dus nog geen twintig jaar dienst gedaan, want het gebouw werd aanbesteed op in april 1939. Er is ook nog een groepsfoto van alle politiemedewerkers deze laatste foto is waarschijnlijk gemaakt aan het begin van de vijftiger jaren.Politiebureau aan de Hoofdstraat vanaf 1955 tot begin zeventiger jaren daarna ging men naar een pand in Het Haagje

Het politiebureau op de plaats waar nu een winkelpand met daarboven appartementen staat, naast De Tamboer. Met links het bureau sociale zaken. Achter het politiebureau stond de voormalige brandweerkazerne.


Het politiebureau aan Het Haagje vanaf begin jaren zeventig tot ongeveer 2005


Het huidige politiebureau aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen vanaf ongeveer 2005.


Onderstaand enkele foto's uit de privécollectie van de familie Dol en de Weerd.


Foto van politieman Dol. (foto ingezonden door zoon Koene Dol) 


Kabels op de Zuiderweg om de snelheid te meten.


Politieagent Dol geeft een stopteken voor een hardrijder.


Het inschakelen van de apparatuur.


Bovenstaande vier foto's zijn gemaakt tijdens een snelheidscontrole aan de Zuiderweg, de foto's zijn vermoedelijk in de zestiger jaren
van de vorige eeuw gemaakt. De politieagent is dhr. Dol. (met dank aan Koene Dol)Gemeentepolitie Hoogeveen doet mee aan de wandeltocht in 1948: voorste rij: J.van der Laan, A. Zanting, A. Hofstra, J. Bergsma, H. Wessel, A. de Ruiter met armband. Achterste rij: H. Bergsma, J. de Weerd, onbekend, J. Duinkerken, G. van Oosten.


Politieman J.de Weerd voor het politiebureau aan de Grote Kerkstraat


Politieagent, J. de Weerd doet dienst op een marktdag. Grote Kerkstraat rechtsachter zien we de de oude Ambachtsschool

Agent J. de Weerd achter zijn toenmalige woning Schutstraat 53


Prachtige foto gemaakt in het politiebureau aan de Grote Kerkstraat, door het raam zien we de Grote Kerk. V.l.n.r.. de Groot, J.de Weerd, G.Wilts, A. Eshuis.
(Bovenstaande foto's ontvangen van Rob de Weerd, waarvoor dank.)

 


 Klik op onderstaand album voor meer foto's van de politie in Hoogeveen.
Meer foto's van de gemeentepolitie Hoogeveen zijn welkom!

Artikelen bekeken hits
1926417
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.