Skip to main content

 

WANDELROUTES EN WANDELTOCHTEN IN HOOGEVEEN

We hebben op deze pagina twee stadswandelroutes geplaatst die gemaakt zijn door de Historische Kring Hoogeveen. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf lopen door je mobiele telefoon te gebruiken. De links en de twee plattegronden van de routes vind je hieronder.
Bij de aangegeven panden of monumenten is steeds een beschrijving toegevoegd.

Je kunt hiervoor ook de app Yestermap downloaden op je telefoon.

De Noordelijke stadswandelroute start bij het oude klooster aan de Brinkstraat.


De Zuidelijke stadswandelroute start bij Hoofdstraat 77 in de buurt van de Koffiepot

Via de website van de Historische Kring Hoogeveen kun je ook stadswandelingen boeken met een gids, dit is zeker de moeite waard! Klik hier om de site te bezoeken


 

In Hoogeveen werden in het verleden veel wandeltochten gelopen. 

Hieronder zie je diverse albums met honderden foto's van de wandeltochten, die in Hoogeveen werden gelopen in de zestiger jaren. Wellicht vind je jezelf, je ouders of zelfs opa en oma nog terug op de foto's.

De foto's werden gemaakt door fotograaf Anno Bakker. (© Historische Kring Hoogeveen, zonder toestemming mogen de foto’s van Anno Bakker niet worden gedownload en/of worden gepubliceerd)

Als je helemaal naar beneden scrollt, zie je nog een boekje met de mogelijkheid voor een individuele wandeling en/of fietstocht door het Hoogeveen van begin van de vorige eeuw

Generaal Crerar wandeltocht 1960

Generaal Crerar wandeltocht 1961 

Generaal Crerar wandeltocht 1962

Generaal Crerar wandeltocht 1963

Generaal Crerar wandeltocht 1964

Maple Leaf wandeltocht 1965

Maple Leaf wandeltocht 1966

Maple leaf wandeltocht 1967

The Black Watch wandeltocht 1969

UITDAGING VOOR EEN WANDEL EN FIETSROUTE UIT HET BEGIN VAN DE VORIGE EEUW

Voor de wandel- en fietsliefhebbers hebben we hier een wandel- en fietsrouteboekje uit het begin van de vorige eeuw geplaatst. Dit boekje is vermoedelijk uitgegeven tussen 1905 en 1915. Het zal wel een hele uitdaging worden om nog gedeeltes van deze route te lopen of te fietsen. Veel routes zul je zelf moeten aanpassen. Anders gaat het echt niet lukken. We horen graag wie de uitdaging is aangegaan en welke aanpassingen je hebt gemaakt.

Door hier te klikken kun je de eventuele aanpassingen naar ons toe sturen. Op basis hiervan lijkt het ons leuk een nieuw boekje samen te kunnen stellen. Houd je niet van wandelen of fietsen dan is het toch zeker de moeite waard om dit boekje eens te lezen. Let ook op de advertenties en de overige mededelingen in het boekje. Om het een en ander goed leesbaar te maken kun je hieronder op de cover van het boekje klikken. Dan kun je het boekje in een pdf-bestand inzien en zelfs downloaden.

 

Nu ook als Flipbook te bekijken