Skip to main content

Trommelslager Leyssenaar

Op 25 februari 2012 schreef Esther Zeelenberg in het gastenboek op deze website o.a.:

Jacob Leyssenaar is mijn betovergrootvader en Maria Hartman is mijn betovergrootmoeder. Hun zoon was Hendrik Leyssenaar! Erg leuk! Ik heb foto`s van hen. Mocht u interesse hebben??

Esther schreef verder in een email:

Mijn oma (Johanna Maria Kouwenhoven) is in Nederlands Indië geboren en heeft nooit in Hoogeveen gewoond. Mijn oma is dus een dochter van Chrissina Leyssenaar, dochter van Jacob Leyssenaar, de trommelslager. Haar broer (Hendrik) is ook trommelslager in Hoogeveen geweest.

Natuurlijk hadden wij interesse, met als resultaat deze prachtige foto's van "onze Hoogeveense" trommelslager Leyssenaar en zijn familie.

Hierbij eerst nog een foto van trommelslager Leyssenaar, als hij de kerkgangers ter kerke "roept". Trommelslager Jacob Leijssenaar was schoenmaker en woonde de Huizen A 106. Zijn  zoon, trommelslager Hendrik Leijssenaar, woonde in de Grote Kerkstraat, in het pand A 81. Later had hij een café in de Oranjestraat. Toen hij ontslagen werd, ging hij naar de Van Echtenstraat. Hij trommelde namelijk voor de “droge” gemeente en deed na zijn trommelbeurt de deuren open voor de “natte” gemeente, zijn cafe. Hij riep zo ook zijn klanten ter kroeg. Gevolg: ontslag.

Trommelslager Leyssenaar (1920)  in Hoogeveen.

 

 

Chrissina en Martha in Nederlands Indië (1920)

 

Chrissina en Martha 1924

Herman en Jopie (5 maart 1924)

Chrissina Leyssenaar

Zwaantje de Graaf Leyssenaar zus van Chrissina geb. 24-12-1886

Als u als lezer geïnteresseerd bent in een groter bestand van bovenstaande stamboom van de familie Leyssenaar, laat het dan even weten via de email. Ik stuur ik het u graag toe.

Bovenstaande foto’s werden ingezonden door Esther Zeelenberg (nakomeling van trommelslager Jacob Leyssenaar)