Trommelslager Leyssenaar

Op 25 februari 2012 schreef Esther Zeelenberg in het gastenboek op deze website oa.: Jacob Leyssenaar is mijn betovergrootvader! Maria Hartman; mijn betovergrootmoeder en Hendrik Leyssenaar hun zoon! Erg leuk! Ik heb foto`s van hun mocht u interesse hebben??

Esther schreef verder in een email: 

Mijn oma (Johanna Maria Kouwenhoven) is in Nederlands Indië geboren en heeft nooit in Hoogeveen gewoond. Mijn oma is dus een dochter van Chrissina Leyssenaar, dochter van Jacob Leyssenaar de trommelslager. Haar broer (Hendrik) is ook trommelslager in Hoogeveen geweest.

En natuurlijk hadden wij interesse, met als resultaat de prachtige foto's van "onze Hoogeveense" trommelslager Leyssenaar en zijn familie.

Hierbij eerst nog een foto van trommelslager Leyssenaar wanneer hij de kerkgangers ter kerke "roept". Trommelslager Jacob Leijssenaar was schoenmaker en woonde de Huizen A 106. Zoon trommelslager Hendrik Leijssenaar woonde iin de Grote Kerkstraat, in het pand A 81, en had daarna een cafe in de Oranjestraat. De Van Echtenstraat was later, nadat hij ontslagen was. Hij trommelde namelijk voor de droge gemeente, deed na zijn trommelbeurt de deuren open voor de natte gemeente, zijn cafe, en riep zo ook zijn klanten ter kroeg. Gevolg: ontslag.

Trommelslager Leyssenaar (1920)  in Hoogeveen.

 

 

Chrissina en Martha in Nederlands Indië (1920)

 

Chrissina en Martha 1924

Herman en Jopie (5 maart 1924)

Chrissina Leyssenaar

Zwaantje de Graaf Leyssenaar zus van Chrissina geb. 24-12-1886

Wanneer u als lezer geïnteresseerd bent in een groter bestand van bovenstaande stamboom van de familie Leyssenaar, laat het even weten via de email en dan stuur ik het u graag toe.Bovenstaande foto's ingezonden door Esther Zeelenberg (nakomeling van trommelslager Jacob Leyssenaar) 

Artikelen bekeken hits
1926448
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.