Skip to main content

Verenigingen

In Hoogeveen bestond een rijk verenigingsleven. Als u foto's heeft van deze verenigingen stuur ze dan a.u.b. op. Ze worden vervolgens zo spoedig mogelijk geplaatst.

Een foto van de Christelijke reisvereniging uit Hoogeveen uit de zestiger jaren. Wie kent er namen van mensen op deze foto?

Onderstaande foto nu met nummers en namen:

Hierbij enkele namen van personen op de foto van de reisvereniging. Bij enkele staat ook wat nadere info (bijv. waar ze ooit hebben gewoond).

1 Dhr. W. Meinen, Alb. Rozemanstraat. Hij is volgens mij voorzitter van de Chr. Woningbouwvereniging geweest.
2+3 Dhr. en mevr. Baas, A. Steenbergenstraat
4+5 Dhr. en mevr. Koster, Linthorst Homanstraat. Hij werkte bij de toenmalige melkfabriek.
6+7 Dhr. en mevr. Westerveen, Jan Dekkerstraat. Hij is in later jaren conciërge geweest bij de Chr. Technsche School
8 Mevr. Warrink, Kanaalweg
9 Mevr. Meinen, behorend bij nr. 1
10 Mevr. Smink, destijds Coevorderstraatweg (later de Vos van,Steenwijklaan), ongeveer tegenover de Sportlaan)
11 Dhr. A. Hoogeveen, tandarts aan de Schipperstraat
12 +13 Dhr. en mevr. Baas. Hij was ooit eigenaar van ketelfabriek KEVO
14 Dhr. Benjamins, Kanaalweg
15 Dhr. W. Warrink, Kanaalweg
16 Dhr. A. Smink  behorend bij 10
17 +18 Dhr. en mevr. Streutker, Coevorderstraatweg (later werd dit Vos van Steenwijklaan) ongeveer tussen Schepers Techniek en Sportlaan. Hij was bode voor een ziekenfonds (ik dacht MEVE).
19 Mevr. Booij Bentinckslaan
20 Dhr. J. Booij, behorend bij 19. Buizendraaier bij Bakker Bouwstoffen
21 Mevr. Hoogeveen, Bentinckslaan, (niet behorend bij 11)

Foto ingezonden door Gerard Booij


 

Wie kent de namen van de mensen op de foto hieronder? Het is de vrouwenafdeling van de P.v.d.A in Hoogeveen, eind jaren vijftig.

Bovenste rij: 5 dames 1. n.n., 2. Mw. Hooge?, 3. Mw. Dekker, 4. n.n., 5. n.n.
Eén na onderste rij: 1. Mw. Veldman-Scheerhoorn, rest n.n
Onderste rij: 1. Mw. A. Takens-Eiting (van de autorijschool), 2. n.n. 3. Chauffer Miedema (van Pieters Tours Hoogeveen) 4. Mw. J.Sok-Mastenbroek (van de wethouder), 5. n.n., 

Bovenstaande foto werd opgestuurd door W.Takens.


Bovenstaande foto is van het Chr. Mannenkoor uit Hoogeveen in de jaren veertig en vijftig. De dirigent was het hoofd van de lagere school uit het Haagje, meester de Vries. Men kende toen alleen maar amateur-dirigenten. Nog een tweetal namen 'von damals': Beumer (ook organist) en Wimmenhove (woonde aan het Haagje)

Deze foto is waarschijnlijk genomen tijdens een gehouden concours in het Spaarbankbos, omgeving de Spaarbankhoeve.

Op deze foto staan o.a. :
1e rij zittend: ??, Fidom, en Wolting (de kleermaker)
2e rij v.l.n.r.: Slingerberg, Vos, Thalen, Elbrecht, H. Nijhof, meester de Vries (dirigent), H. Timmerman, Swarts (kapper), Haaiman, en Thalen.
3e rij v.l.n.r: Van der Sleen (huisschilder Pesse), Sieders, Kleine, ??, Eshuis (van 't Griendtsveen), Hartman, ??, Van Zwol, Van der berg, Strijker, Timmerman.
Bovenste rij v.l..n.r.: Van Aalderen, ?? Piet Smit, Kroezen, Stoffer, Rump (mijn vader), K. Boer, Broenink, Loopers, Harm Feijer, Johannes Rump (neef van mijn vader)

De mannenbroeders met ?? ken ik bijna allen van gezicht, maar ik kan me helaas geen naam herinneren. Wie kent de mensen van naam? Laat het ons even weten. Ik hoop dat de kinderen van deze Hoogeveense zangers ook wel eens voor het scherm zitten en bladeren in het 'fotoboek'. En anders: Kom op kleinkinderen! Zet pa of ma voor het scherm en laat hen meedenken!!.

Ik groet Hoogeveen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Apeldoorn


Zangkoor onder leiding van dhr. Wemmenhove. Hij staat in het midden en zijn vrouw er direct onder, ook in het midden. Verder zien we o.a. mevr. de Weerd en Mevr. Haagsma. De derde man rechtsboven is dhr. Jan Moeke. Mocht u meerdere namen weten, laat dat ons a.u.b. even weten.

Met dank aan Rob de Weerd