Bakkerijen

Bakkerij Bramer

Dit is een foto van de opening van de nieuwe bakkerij van Bramer (later Bramer Broekema) aan de Schutstraat in 1969. Voor de nieuwe zaak c.q woning staat nog het tijdelijke verkoop-onderkomen boven het water van het Schut.

In de nieuwe bakkerszaak van Bakker Bramer (1969) staan hier links mevr. Betsie Menzo (bedrijfsleidster) en rechts Ineke van Dijk-Dijkhuizen (verkoopster)

Nog een foto van de nieuwe bakkerij van bakker Bramer aan de Schutstraat. In de zaak achter de toonbank staan links mevr. Betsie Menzo en rechts Ineke van Dijk-Dijkhuizen.

Bovenstaande foto's hebben we ontvangen van dhr. Willem van Dijk


Bakkerij Faber

 Foto van Bakkerij Faber gekregen via dhr. K. Benjamins 


Bakkerij Pieffers

Foto van bakkerij Pieffers met (zeer waarschijnlijk) het personeel, staande voor de bakkerij, die destijds was gevestigd aan de Alteveerstraat 88. Het is niet bekend in welk jaar of welke periode deze foto is genomen. Ook de personen op de foto zijn mij onbekend.

Ingezonden door dhr. Albert Timmer 

Als iemand iets meer weet over de bovenstaande foto, laat het dan a.u.b. weten. 

Op bovenstaande foto (met de fietsen) van bakkerij Pieffers staat mijn opa Koos Pieffers als 2de van links. De 5de van links is zijn broer Willem Pieffers. Dit hoorde ik van mijn moeder, dochter van Koos Pieffers.

Groeten Jos de Ruiter. De kleindochter van Wolter Pieffers (Janneke Klomp) geeft als aanvulling hierop, dat de 3e persoon van links haar oom Koos Pieffers is. 

Onderstaande foto's van de bakkers van Pieffers met dank ontvangen van Janneke Klomp

Foto rond 1930 van bakker Wolter Pieffers (2e van rechts) en enkele medewerkers van de bakkerij


Nog een foto rond 1930 van een aantal enthousiaste broodbakkers

Enkele medewerkers met de hond van bakkerij Pieffers

Bakker Wolter Pieffers met prinses Juliana. Opa was de voorzitter van de christelijke Drentsche Bakkersbond. Het zal - denk ik - rond 1935 geweest zijn. Die datum heb ik ergens langs zien komen. 


Het echtpaar Pieffers-Duker

 

Copyright © 2023 Henk Jonker, Hoogeveen | Alle rechten voorbehouden
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau