Bakkerijen

Bakkerij Bramer

Dit is een foto van de opening van de nieuwe bakkerij van Bramer aan de Schutstraat ( later Bramer Broekema ) in 1969. Voor de nieuwe zaak cq woning staat nog het tijdelijke verkoop onderkomen boven het water van het schut.

In de nieuwe bakkerszaak in 1969 van Bakker Bramer. Hier staat links in de zaak Mevr Betsie Menzo (bedrijfsleidster) en rechts Ineke van Dijk-Dijkhuizen (verkoopster)

Nog een foto van de nieuwe bakkerij van bakker Bramer aan de Schutstraat. In de zaak achter de toonbank links Mevr Betsie Menzo, rechts Ineke van Dijk-Dijkhuizen. Bovenstaande foto's hebben we ontvangen van dhr. Willem van Dijk


Bakkerij Faber

 Foto van Bakkerij Faber gekregen via dhr. K. Benjamins 


Bakkerij Pieffers

Bakkerij Pieffers aan de Alteveerstraat 88 (ingezonden door dhr. Albert Timmer). Het betreft een foto van (zeer waarschijnlijk) het personeel van bakkerij Pieffers, staande voor de bakkerij die destijds was gevestigd aan de Alteveerstraat 88. Het is mij overigens niet bekend in welk jaar of periode deze foto is genomen. Ook de personen op de foto zijn mij onbekend. (Wanneer iemand iets meer weet over de bovenstaande foto, laat het gerust weten). Op bovenstaande foto van bakkerij Pieffers met de fietsen, staat mijn opa Koos Pieffers als 2de van links, de 5de van links is zijn broer Willem Pieffers hoorde ik van mijn moeder, dochter van Koos Pieffers Groeten Jos de Ruiter..De kleindochter van Wolter Pieffers (Janneke Klomp) geeft als aanvulling dat de derde persoon van links haar Oom Koos Pieffers is.Onderstaande foto's van de bakker Pieffers ontvangen, met dank aan Janneke Klomp.


Bakker Wolter Pieffers (2e rechts) en enkele medewerkers van de bakkerij (foto rond 1930)


Nog een foto rond 1930 van een aantal enthousiaste broodbakkers


Enkele medewerkers uit de bakkerij van Pieffers met de hond


Bakker Wolter Pieffers met Juliana. Opa was de voorzitter van de christelijke Drentsche bakkersbond. het zal denk ik rond 1935 geweest zijn die datum heb ik ergens langs zien komen.


Het echtpaar Pieffers-Duker

 

Artikelen bekeken hits
1926529
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.