Bakker Bouwstoffen

De oprichtingsakte van Bakker beton in 1930


Op bovenstaande foto zien we de eerste vrachtauto van Bakker beton, de foto is vermoedelijk genomen eind jaren 30 van de vorige eeuw. Links naast de auto zien we de heer Jan Metselaar en rechts van de vrachtauto staat W. K. Bakker, aandeelhouder en directeur van 1930 tot zijn overlijden in 1942.. (Met dank aan de heer Geert Bakker te Brummen ook voor een kopie van de oprichtingsakte van de NV, en aan mevr. G.L. Bakker te Rotterdam voor de aanvulling van de naam van W.K. Bakker) Klik op bovenstaande foto voor videobeelden

Voor de duidelijkheid heb ik bovenstaande foto maar genummerd, heeft u nog aanvullingen dan horen we dit graag. De groepsfoto is van een bedrijfsuitje in september 1948 en vermoedelijk naar Paterswolde e.o.

Bijgaand de groepsfoto van Bakker Beton van directie en medewerkers. Van slechts enkele personen heb ik een naam.

Bovenste rij: 3e van rechts eigenaar Roelof Bakker  4e van links is (denk ik) mijn neef Henk Woltinge . 6e van links de heer B(erend) Nijmeijer. 2de rij van achter: 2e van rechts mijn vader Jan Booij, geheel links Berend Bakker. 3de rij van achter: 1ste van rechts mijn oom D(irk) Doldersum. Voorste rij: 4de van links mijn moeder J(antje) Booij-Doldersum. 6de van links mevrouw Nijmeijer.
(met aan Gerard Booij)


Weet u meer namen, stuur ons een email dan kunnen we de namen aanvullen!

Op de groepsfoto van bakker bouwstoffen staat 2de van links onderste rij, mijn moeder Jentje Nijstad-Okken zij is in 2005 overleden. Mijn vader Egbert Nijstad staat 2de rij van achteren 2de van links. Mijn vader is overleden in 2009 (aanvulling door Betsie Kats-Nijstad) 


Bovenstaande foto van Bakker bouwstoffen geplaatst door Gerard Booij, op de bovenste rij en 4e van links is inderdaad Henk Woltinge (overleden  4-11-1990 ) en op dezelfde foto 2e rij van onderen en 5e persoon van links was Berend Metselaar. (aanvullingen door  Fam Woltinge)


Ik ken twee personen op de foto. Tweede rij van voor, de derde en vierde van links. De 3e v.l. is Jan Metselaar, mijn vader. Hij was er sinds 1926 (!) vrachtwagenchauffeur en veel later, toen hij veel lichamelijke klachten kreeg, chef expeditie. In 1959 werkte hij er 40 jaar. De 4e v.l. is zijn broer, Berend Metselaar. Berend is dus niet de vijfde van links zoals er abusievelijk bij vermeld staat: "2e rij van onderen en 5e persoon van links was Berend Metselaar. (aanvullingen door  Fam Woltinge)". 

(Bovenstaande aanvulling is van dhr. Lammert Metselaar, via deze link nog veel meer informatie over Bakker bouwstoffen!)


Op de derde rij van boven staat als 5e van links mijn vader H (Henk) van Dalen. Hij heeft vanaf z'n 18e tot zijn pensioen (1992) bij Bakker Bouwstoffen gewerkt.Begonnen als administratief medewerker/ vertegenwoordiger was hij van 1963 tot 1992 algemeen directeur. (Aanvulling door Bert van Dalen)T.g.v. het 40jarig jubileum van J. Metselaar: rechts R. Bakker, directeur overhandigt boeket aan mevrouw Metselaar.
Bovenstaande 2 foto's zijn genomen ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van dhr. J. Metselaar.(Met dank aan Lammert Metselaar)  Op de foto (zittend) mevrouw M. Bakker (mede-eigenaresse)


Op de foto bij de mortelcentrale staat mevrouw H. Bakker-Snippe, echtgenote van directeur R. Bakker. (met dank aan mevr. G.L Bakker)
(Bovenstaande foto's: Bron HKH en reizenenschrijven.com)


Bovenstaande drie foto's ontvangen van de heer Geert BakkerBewijs van aandeel voor dhr. Jacob Bakker 28 augustus 1930


Officiële toestemming voor het oprichten van een cement pannenfabriek in januari 1911
(Met dank aan mevr. G.L. Bakker voor bovenstaande documenten)

 

  

 

Artikelen bekeken hits
1850899
Facebook Image

Copyright © 2021 - Henk Jonker Hoogeveen

Joomla template created with Artisteer.