Skip to main content

Verhaal Oma Kuyper

Barbara Rozing reageerde naar aanleiding van haar bezoek aan de website met de vraag of er een boekwerkje bestaat met foto's van oud Hoogeveen. Haar oma (Jannie Kuyper-Schultink) is namelijk geboren in Hoogeveen en woont nu in Noord-Holland. Barbara merkt, dat oma het heel prettig vindt om over het verleden te vertellen en Hoogeveen speelt daarin een belangrijke rol. Ik had nog enkele fotoboekjes liggen en heb één daarvan uitgeleend.
Barbara schrijft o.a.: "Vanmiddag heb ik samen met mijn oma alle foto's bekeken en bij iedere foto zag ze wel iets bekends. Bijvoorbeeld het huis van de dokter, het Haagje waar ze is geboren. Met als klap op de vuurpijl een foto waarvan mijn oma een koperen plakkaat aan de muur heeft hangen. Kortom: een succes!"
Helaas is de Oma van Barbara op 28 maart 2012 overleden. Zij schreef:
Mijn oma is twee weken geleden overleden. Mijn laatste herinnering aan haar was de middag waarop ik samen met haar door de foto's heb gebladerd. Dit heb ik ook nog genoemd in mijn speech, die ik in de kerk heb gehouden. De koperen plaat van de trommelslager hangt inmiddels bij m'n ouders.
Bijgaand beide foto's en tot slot de rouwadvertentie van Barbara's oma: