Skip to main content

Blikfabriek Drenthina - Thomassen en Drijver

Kijk vanmiddag (6 juni 2021) naar de livestream van de Verhalentafel over de expositie 'BLIK' in de Verhalenwerf.

 

Onderstaand een fotoalbum met meer dan 250 foto's van de blikfabriek van Thomassen & Drijver Drenthina. Klik op het album om het te openen.

Een video van de blikfabriek in het midden van de jaren zestig.


Foto van de metaalwarenfabriek Drenthina

Deze foto is waarschijnlijk genomen in de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

Met dank aan Anje Boer-de Boer


Op bovenstaande foto zijn Marinus Kip en Jan Hebels te zien, twee medewerkers van Drenthina in 1949/1950.


Ook deze foto komt uit de jaren 1949/1950. V.l.n.r. zijn te zien de heren Jan Schokker, Jan Hebels, Marinus Kip en Herman Doldersum.

Van links naar rechts: De heer Meezen sr. (de “baas”), Jan Schokker, Marinus Kip, Jan Hebels, Herman Doldersum en Edo Meezen op de nikkelafdeling in 1949/1950.


Een foto van een vriendengroep, op 29 april 1951, die bestond uit (v.l.n.r.) Jan Hebels, Harrie Eshuis, Henk Overdijk, ? Peeks en ? van Leeuwen.Crerarwandeltocht in 1950. Van rechts naar links: 1 Kasper Voerman, 2 Jan Hebels, 3   ?   , 4 Hugo(?) Voerman, 5 Stuifzand, 6   ?  , 7 v.d. Velde, 14 Werners en 16 dochter Werners.Het bedrijfslaboratorium.

Gerda Eshuis was in 1953/54 werkzaam bij Drenthina op de controle-afdeling, waar de artikelen die in de fabriek gemaakt werden, gecontroleerd werden. Hier werden allerlei instrumenten gebruikt, zoals een microscoop om de felsen te bekijken, een analytische balans om de hoeveelheid verf, die in de lakkerij op de platen kwam, te wegen, enz..

Bovenstaande 6 foto's ontvangen van Gerda Hebels-Eshuis


 Onderstaande "dia's" ontvangen van dhr. N. Stoffers

 

Hierbij een foto van de Bedrijfsschool van Thomassen en Drijver. Een bekende Hoogevener staat helemaal links achter. Het is Jan Bols en de leraar in het midden vooraan is dhr. K.C. Ritz. Verder zijn (nog) geen namen bekend. Wellicht weten bezoekers van de site er meer.

Foto ontvangen van dhr. Willem van Dijk

Foto ontvangen van dhr. Willem van Dijk

Het personeelsblad van Thomassen en Drijver uit 1974
Als u op onderstaande link klikt, dan komt u op de archiefpagina van de blikfabriek.